Érdekes chiptuning bejegyzések

Budapest chiptuning videó érdekességek

Budapest chiptuning videó érdekességek

Hogyan készül a chiptuning?

2020. szeptember 28. - Kyocera Nyomtatók Global Union

Hogyan készül a chiptuning?

Egy gépjármű hatásfokát nem csak a teljesítménye, hanem az egyéb járulékos veszteségek is, mint pl.: a mechanikus áttételek és egyéb veszteségek is meghatározzák. Az egyszerűség kedvéért dolgozzunk a következő számokkal:

Az autónk teljesítménye legyen 100%. Melyből legyen 50% a motor teljesítmény és 50% a veszteség teljesítmény. Könnyen belátható, ha növeljük a motor teljesítményt 10%-al, akkor a 100%-os hatásfokból származtatott veszteség 40% (a 100%-hoz képest.) Természetesen a áttételi és egyéb mechanikus veszteségek a valóságban nem változnak, de mivel az ellenük dolgozó motorteljesítmény növekszik, így a 100%-os hatásfokból az effektív motorteljesítmény nagyobb darabot szakít ki, mit a veszteség teljesítmény..

Máshol nagyobb teljesítményt ígérnek?

Mérés nélküli „számháborúba” nem szeretnénk belefolyni. Abba a hibába sem szeretnénk beleesni, hogy nagyobb növekedést ígérünk (több Ügyfél reményében), mint ami az adott autónál reális. Minden típusnál létezik egy optimális teljesítmény növekedés. A teljesítménymérő fékpadon ellenőrizhető minden beállítás és ha szükséges további módosítások elvégzése, akár a teljesítmény tovább növelésével, vagy éppen csökkentésével, ill. a nyomaték megfelelő helyen való leadásának ellenőrzése végett…, de lehetséges? Igen. Kérésre a teljesítmény tovább növelhető, de ebben az esetben számolni kell a nagyobb igénybevétellel járó kockázatokkal.

Címke archívum: mercedes chiptuning

Mercedes CLS 500 Chiptuning

Mercedes CLS 500 Chiptuning Egy kis erősítés végeztünk egy Mercedes CLS 500 típuson.

Alap esetben minden autót egy Optimális teljesítményre állítunk. Ez azt jelenti, hogy kapsz egy erősebb, nyomatékosabb autót, ami kevesebbet fog fogyasztani. A beállításokat folyamatos műszeres kontrollal hangolva végezzük, 4×4 DYNO fékpadon. Minden beállítás a gyári tűréshatárokon belül marad. Kell ennél több?…Ha igen, akkor válaszd a Maximumot.

MAXimum

Maximális Teljesítmény növekedés. Ott alkalmazzuk, ahol az Ügyfél egyedi beállításokat kér, általában versenyautóknál, átépített autóknál használjuk, de utcai autóknál is lehetséges, egyeztetés után. Ennél a beállításnál, a teljesítmény növekedésre helyezzük a fő hangsúlyt.

ECO

Lehetőség van, kifejezetten a fogyasztás optimalizálására is, ebben az esetben a fő hangsúlyt az üzemanyag megtakarításra helyezzük. Ezt a beállítást azokban az esetekben szoktuk alkalmazni, ahol effektív nagy teljesítmény növelésre nincs lehetőség, viszont egy kis nyomatékot lehet a motorba varázsolni részterhelésen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestchiptuningvideok.blog.hu/api/trackback/id/tr8016218366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, zárcsere, carpet cleaning, lakásdekoráció, foglalkozás egészségügyi vizsgálat

vízvezeték szerelő menedzserszűrés budapest zárcsere menedzserszűrés vízvezeték szerelő carpet cleaning carpet cleaning help lakásdekoráció Foglalkozás egészségügyi vizsgálat miért épp menedzserszűrés vízvezeték szerelő, menedzserszűrés, zárcsere, carpet cleaning, lakásdekoráció, foglalkozás egészségügyi vizsgálat